20 Şubat 2015 Cuma

Dünyanın En Küçük Ülkesi

 
Bir ülke ne kadar küçük olabilir sizce ?
Dünyanın en küçük ülkesi olan Sealand, denizin ortasında 550 metrekarelik alana sahip. Bu küçük ülkede sadece 4 kişi yaşıyor!
İngiltere'nin doğu kıyısına 6 mil uzaklıkta olan Sealand, İkinci Dünya Savaşı sırasında Alman uçaklarının hava saldırısını önlemek için İngiltere tarafından 550 metrekarelik alana inşa edilen bir deniz kalesi. İngiliz ordusunun eski binbaşısı Roy Bates, işgal ettiği Sealand’ın uluslararası karasularında bulunduğu için devlet statüsüne çıkarılabileceğini söyledi ve kendisini prens ilan etti.
 
Ailesiyle birlikte kendi kurduğu bu küçük ülkede yaşamaya başlayan Roy Bates, İngiliz Kraliyet Donanması tarafından adadan atılmaya çalışıldı, ancak platformdan açılan uyarı ateşine maruz kalan askerlerin girişimi başarılı olmadı. Daha sonra mahkemeye taşınan bu olayda İngiliz savcı, platformun İngiliz karasularının 6 mil açığında olması dolayısıyla Roy Bates'i haklı buldu.
 
 
 
Bates, 1974 yılında kendince bir anayasa çıkardı. Bayrak, milli marş ve Amerikan Doları ile eşdeğer bir para birimi olan Sealand Doları'nı kabul etti. 
Roy, nüfusu 4 kişiden oluşan ülkesini 2007 yılında 10 milyon sterlin karşılığında satılığa çıkardığını duyurdu, ancak sonuç alamadı. Sealand'ın kurucusu Prens Roy Bates 2012'de 91 yaşında yaşamını yitirince ülke Prens Naibi Michael Bates’e kaldı.
Ülke, gelirini bazı ülkelerde saklanması yasak olan internet verilerini depolayarak elde ediyor.
http://www.sealandgov.org/ adresini ziyaret edip, bu küçük ülkeye destek verdiğinizde, lord, baron, barones olma şansınız var. Hadi ne duruyorsunuz? J
 
 
 
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder